Alvorens u mag deelnemen aan het praktijkexamen voor personenauto, dient u in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Natuurlijk kunt u wel alvast beginnen met de praktijklessen. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. U heeft dus voldoende gelegenheid, om uzelf door middel van rijlessen voor te bereiden op het praktijkexamen.

De theorie opleiding: De cursus voor het theoriecertificaat B wordt in besloten groepen, met veel persoonlijke aandacht, gegeven. Dit gebeurt in ons theorielokaal. Naast het doornemen van de lesstof, krijgt u extra tips en kunt u wennen aan de vraagstelling van het CBR met behulp van het “ABC-systeem”. Eventueel wordt individuele begeleiding toegepast.
De cursus bestaat uit 4 avonden van 1,5 uur en wordt op de dinsdagavond gehouden, van zeven tot ruim half negen. Om de maand start er een nieuwe cursus.

Het theorie examen Het theorie-examen voor de personenauto bestaat uit 65 vragen. 28 inzicht vragen waarbij er 3 fouten zijn toegestaan, 12 kennis vragen met 10 goede antwoorden en 25 gevaar herkenning waarvan u er de helft goed moet hebben.
De vragen zijn onderverdeeld in: — ja/nee vragen / — meerkeuzevragen / — open vragen Tijdens dit examen komen onder andere verkeersinzicht, rijgedrag en voertuigtechniek aan bod. Het examen duurt ca. 45 minuten
Vereisten voor het theorie-examen; — een geldig legitimatiebewijs (Ned. paspoort of Europees identiteitskaart). U kunt dit examen aanvragen door de CBR site” www.mijn.cbr.nl ” te bezoeken via internet met gebruik van uw DigiD.

De praktijk opleiding Voor de praktijkopleiding heeft u de keuze uit verschillende merken en modellen auto’s van recente bouwjaren. Zo wordt u in staat gesteld de rijlessen te volgen in een auto, voorzien van de nieuwe technieken.
Aangezien we met 7 instructeurs rijden, kunt u meestal snel met de rijlessen beginnen. Momenteel is er wel een wachtlijst door de achterstanden die we hebben opgelopen met de “Corona stops”. Wij lessen in Utrecht, Amersfoort en Tiel. Dit heeft als voordeel dat u snel vertrouwd raakt met de verkeerssituaties, welke u straks na het behalen van het examen ook tegen zult komen

Vereisten voor het Praktijk examen — een theorie-certificaat (geldig tot 1,5 jaar na behalen) — een geldig legitimatiebewijs (Ned. paspoort of Europees identiteitskaart). —oproepkaart ontvangen van uw instructeur waarop uw examentijd en datum en een ingevuld reflectie formulier(krijgt u van uw instructeur).

2todrive
De ins en outs van 2todrive; Hoe werkt het? · Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. · Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen. · Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen. · Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach. · Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.
Meer informatie op: www.2todrive.nl
Speciale eisen: Een coach moet 5 jaar in het bezit zijn van zijn rijbewijs B, dit was voorheen 10 jaar. – Er is een minimumleeftijd ingevoerd voor coaches namelijk 27 jaar. –

Uw opleiding:
Uw opleiding bestaat uit Deel 1 (optioneel): vlak voor je 16e verjaardag
Zelfstudie theorie, of Theoriecursus 4 avonden van 1,5 uur à € 70,-, of Privéles à 30 euro per uur.
Theorie boekje met internet training via je instructeur verkrijgbaar á € 30,-
Deel 2: na het behalen van je theorie en wanneer je 16,5 bent lessen voor praktijk van 1,5 uur per keer à € 58,- p/u.
Deel 3: vanaf je 17e verjaardag mag je op examen
Kosten hiervoor zijn  € 250,-
Kosten Pakketten (onze tarieven zijn incl. BTW)
Pakket 1 €1816,-
27 uur’s opleiding incl. praktijkexamen
De lessen kunt u in overleg met uw instructeur verdelen over een periode naar uw wens.
Actie: 1 les van 1.5 uur gratis extra
Pakket 2 € 2280,-
35 uur’s. opleiding incl. praktijkexamen
Actie: 1 les van 1.5 uur gratis extra én u mag gratis uw avondtheorie cursus volgen op de dinsdag avonden.

Benodigde documenten bij het indienen van de aanvraag :

Machtiging van de rijschool met uw Digid en invullen geneeskundigeverklaring  via internet

Vul hieronder uw gegevens in dan nemen wij spoedig contact met u op .


  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Auto.

  Examen aanvragen

  via onderstaande link kunt u een examen aanvragen

  Examen aanvragen

   

  Voor nog meer informatie klik op onderstaande film