Het jaar 1961

Autorijschool C.M. Noordam werd opgericht in december 1961 op de Dennehorst te Driebergen. De eerste lesauto werd een Opel Record uit 1958. Op de foto rechts kunt u onze trots uit die dagen bewonderen, met daarbij medeoprichtster Mevrouw Noordam, die net als haar man menig uurtje heeft lesgegeven.

Het jaar 1964

In 1964 vond er een verhuizing plaats naar de Willem van Abcoudelaan 13 in Driebergen. Meer ruimte voor de auto’s en Theorie in de garage, maar we bleven groeien dus…

Het jaar 1971

…In het jaar 1971 groeiden we uit ons jasje. We verhuisden in dat jaar naar de Akkerweg 7 in Driebergen. Daarbij werd het hele rijschool gebeuren in die tijd veel professioneler.
We waren onze tijd feitelijk ver voorruit, want toen al maakten we gebruik van een soort rijsimulator. Deze rijsimulator heette een “Auto-Tutor”.
Het was de eerste in heel Nederland en weliswaar een prachtig idee, maar zoals toen bleek en ook nu weer zal blijken, de praktijk is de beste leerschool.

Het jaar 1999

De eersten in de regio waren we met een soort computersysteem voor theorielessen, de zogenaamde “Excom 2001″
De, tot nu toe, laatste overstap naar een ander adres volgde in 1999. Dit was het jaar dat de senioren Dhr. en Mevr. Noordam een beetje afstand van de rijschool namen en zij het rijlen en zeilen overdroegen aan hun dochter en schoonzoon.
Met veel plezier zetten Cees van Bemmel en Gerda van Bemmel- Noordam nu hun beste beentje voor op het nieuwe adres Akkerweg 13 in Driebergen.
Het jaar 2008

Helaas moeten zij dat voortaan op eigen benen doen, Dhr. en Mw. Noordam zijn in oktober 2008 overleden.
We zullen hun hart voor de zaak en de bijstand die ze ons altijd weer gaven enorm missen.

Het jaar 2011

Verkeersschool Noordam bestaat 50 jaar en hoopt nog vele jaren de verkeersschool voor de Heuvelrug te zijn.

 

Wilt u de hele geschiedenis zien klik dan hier